October 29, 2019 Cristina Toader

Dunwell: Lipsa infrastructurii a facut ca Moldova sa fie pusa pe o lista de asteptare de catre marii dezvoltatori de spatii logistice

Regiunea Moldovei ar putea deveni mai mult decat doar o noua tinta a investitorilor in parcuri industriale, ci o destinatie industriala, iar o autostrada care ar lega mai multe orase cheie din estul tarii ar creste exponential interesul pentru investitii, ar readuce in tara sute de mii de romani plecati peste hotare si ar creste considerabil nivelul de trai din aceasta zona a tarii, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Dunwell. Deocamdata, insa, lipsa infrastructurii, insa, a facut ca Moldova sa fie pusa pe o lista de asteptare de marii dezvoltatori.

“Un plan de masuri ce ar viza demararea unor investitii in infrastructura ar creste exponential atractivitatea oraselor din regiunea Moldovei. Acest lucru ar conduce la o bunastare a locuitorilor. In Iasi, de exemplu, a existat o dezvoltare a sectorului de birouri ce s-a simtit odata cu finalizarea investitiilor in aeroportul international, acesta fiind motorul principal ce a condus la decizia companiilor straine de a deschide birouri aici, dar si decizia investitorilor de a construi proiecte imobiliare. Totul s-a tradus atat printr-o scadere a somajului, cat si o imbunatatire generala a calitatii vietii. Acelasi scenariu ar putea fi replicat si in sectorul industrial, dar acesta este conditionat de existenta infrastructurii de mare viteza”, a declarat Daniel Cautis (foto), managing partner Dunwell.

Citeste restul articolului pe Wall-Street

Contact

Quick questions

+ 40 726 186 462

Send your e-mail

doers@dunwell.eu

Visit us

Calea Floreasca no. 218, District 1
Bucharest, Romania

Contact