Până la jumătatea acestui an s-au tranzacționat aproximativ 280.000 mp, peste jumătate din această suprafață fiind închiriată prin intermediul agențiilor imobiliare. Dunwell a contribuit cu peste o treime (35%) din aceste tranzacții. Volumul total al tranzacțiilor va fi cel puțin similar cu cel din 2018, depășind 500.000 mp, conform unei analize Dunwell.
“Ne așteptăm ca piața industrială să păstreze un ritm constant de creștere în acest an, după un start promițător în prima jumătate a anului, cu evoluții atât în rândul cererii, cât și al volumelor de spații logistice livrate sau aflate în diverse stadii de dezvoltare. Am putea asista la un an record, stocul de spații industriale fiind așteptat să depășească 4 milioane mp, în condițiile în care potențialul de dezvoltare pentru acest an este de aproximativ 750.000 mp, conform estimărilor noastre în baza informațiilor primite de la dezvoltatori. Atingerea acestei valori depinde în totalitate de volumul de cereri ce vor fi solutionate până la finalul anului. Majoritatea proiectelor demarate în cursul anului trecut se vor finaliza în acest an, iar dezvoltatorii deja vizează achiziții de terenuri oportune pentru noi dezvoltări în orașe regionale precum Craiova, Constanța sau Iași, din dorința de a-și crește acoperirea la nivelul intregii țări”, a explicat Corina Săndulescu, industrial broker Dunwell.
Interesul rămâne la un nivel ridicat pentru parcurile și terenurile disponibile din vecinătatea autostrăzii A1 (București – Pitești), dar și al celor din zonele Chitila și Mogoșoaia, din apropierea DNCB. O creștere semnificativă a cererii se observă si pentru zona de Nord-Est a Bucureștiului, din vecinătatea autostrăzii A3 București – Ploiești, cu locații vizate de tot mai mulți dezvoltatori imobiliari de profil pentru viitoare investiții în noi parcuri industriale.
Citeste restul articolului pe Transilvania Business