July 6, 2018 Cristina Toader

Lipsa infrastructurii ramane si in 2018 principalul obstacol in calea dezvoltarii de spatii logistice si industriale.

In anul 2017 au fost livrati sub 25 de kilometri de autostrada, doar 10% din cei 250 de kilometri promisi de autoritati. Aceasta situatie se va mentine probabil si in 2018, daca guvernul intentioneaza sa-si continue politica de investitii scazute, potrivit reprezentantilor Dunwell, companie de consultanta imobiliara specializata exclusiv in spatiile logistice si industriale. Aceasta lipsa a infrastructurii este principalul obstacol in calea dezvoltarii de spatii logistice si industriale, un segment in plina crestere, cu peste 500.000 de metri patrati anuntati spre livrare pana la finalul acestui an.

Cresterea segmentului de spatii logistice si industriale din Romania isi va pastra tendinta din 2017, atat pe termen scurt, cat si mediu, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara specializata exclusiv in spatii logistice si industriale Dunwell,. Cresterea consumului anul trecut cu 8,4% si o valoare a tranzactiilor din acest sector in 2017 estimata la 240 milioane de euro sunt premisele unui al doilea an de crestere semnificativa a dezvoltarilor de spatii logistice si industriale, cu livrari estimate la 500.000 de metri patrati pana la sfarsitul anului.

O alta concluzie a studiului este ca mai multi retaileri au inceput sa-si dezvolte propriile spatii logistice. De asemenea sunt mai multi operatori din industria alimentara, retail sau comert electronic care fie au deja proiecte in constructie, fie exploreaza aceasta optiune.

Citeste restul articolului pe wall-street.ro

Contact

Quick questions

+ 40 726 186 462

Send your e-mail

doers@dunwell.eu

Visit us

Calea Floreasca no. 218, District 1
Bucharest, Romania

Contact