October 1, 2020 Cristina Toader

Dunwell: Relocările din spații industriale de clasa B în clasa A sunt foarte în vogă

P

Segmentul imobiliar al spațiilor industriale are o tendință de creștere, iar cererea s-a mărit în sectoare precum IT&C și retail.

Piața a continuat să se dezvolte datorită trecerii afacerilor de la comerțul tradițional la e-commerce, ceea ce a generat o cerere mai mare pentru spații de depozitare.

„Relocările din clădirile de clasa B în clasa A sunt foarte în vogă, observăm, în paralel, creșterea IMM-urilor, care fie se relochează în spații de clasa A, fie caută spații built-to-own, bazându-se pe fondurile europene”, a spus Daniel Cautiș, managing partner al agenției de consultanță imobiliară Dunwell, specializată pe segmentul industrial.

Agenția a asistat Dacris într-o tranzacție de relocare în proiectul Logicor Mogoșoaia. Compania, specializată în segmentul de birotică și papetărie, a închiriat 4.000 de metri pătrați de spații pentru depozitare, logistică și birouri.

Stocul de spații industriale și logistice din România a ajuns la 4,7 milioane mp la finalul primului semestru din 2020, potrivit unui raport al CBRE România. Aproximativ 45% din suprafața totală se află în proiecte din zona Bucureștiului.

Citeste restul articolului pe Real Estate Magazine

Contact

Quick questions

+ 40 726 186 462

Send your e-mail

doers@dunwell.eu

Visit us

Calea Floreasca no. 218, District 1
Bucharest, Romania

Contact