October 16, 2019 Cristina Toader

Top 5 proiecte industriale și logistice în România

Segmentul spațiilor industriale și logistice rămâne dinamic în 2019 pe fondul condițiilor economice favorabile, existând premisele ca stocul total să depășească în acest an pragul de patru milioane de metri pătrați.

La nivelul pieței, dezvoltatorii internaționali controlează cele mai mari parcuri în București și zonele din preajma orașelor regionale, însă autoritățile locale încep să descopere beneficiile parcurilor industriale în atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă.

Și în 2018, activitatea de închiriere din ultimul trimestru a generat aproape jumătate din tot volumul înregistrat de-a lungul anului. Pe parcursul anului trecut au fost închiriate proiecte cu o suprafață totală de 270.000 de metri pătrați.

În continuare, România este atractivă pentru investitorii din sectorul industrial și logistic din plan local. Analiștii din piață sunt de părere că estul României ar putea reprezenta un nou pol de creștere pentru acest segment, în condițiile în care majoritatea investițiilor au fost atrase până în prezent de București și alte mari orașe din zona de centru și vest.

Calea ferată și accesul portuar fac din România o destinație pentru companiile asiatice care își doresc o prezență la nivel european, iar țara noastră dispune de o bună conexiune către Vest, arată specialiștii firmei de consultanță imobiliară Dunwell, care este specializată pe segmentul industrial. Printre investitorii străini care tatonează piața locală de profil se află cei din Polonia, Cehia, Serbia, Europa de Vest și Asia, mai spun reprezentanții Dunwell.

Citeste restul articolului pe Real Estate Magazine

Contact

Quick questions

+ 40 726 186 462

Send your e-mail

doers@dunwell.eu

Visit us

Calea Floreasca no. 218, District 1
Bucharest, Romania

Contact